Enemmän valtaa onnistumisille

RK4

Pikainen silmäys päivän uutisotsikoihin kertoo omaa kertomustaan maailmalta ja Suomesta. ”Syytös”. ”Iski takaisin”. ”Tuomio”. ”Masennuksesta miljardilasku”. ”Vakavasti pahoinpidelty”. ”Ulosmarssi”. ”Useita siviiliuhreja”. Silmämme näkevät kertomuksia vihasta, hätätilasta, hätähuudoista, paljastuksista, ajojahdeista, kaaoksesta. Sovitaanko, että en jatka enempää, varmasti havahdumme jo tälläkin.

Suurin ongelma ihmisten terveyden näkökulmasta alkaa monen fyysisen taudin ohella ja jopa sijaan olla ihmisten turvattomuuden ja merkityksettömyyden tunne sekä masentuneisuus ja yksinäisyys. Luemme yhä uudelleen joka päivä samankaltaisia uutisotsikoita, jotka vaikuttavat meihin. Osin turrumme, osin kyynistymme ja osin muserrumme huolesta. Liian moni luovuttaa kokonaan. Kuinka tässä enää osaisimme elää tavallista arkea, löytää elämäämme merkitys joka olisi edes jollakin tavalla pysyvää ja johon voisimme vaikuttaa? Riittääkö ilo ja usko tulevaan? Mihin kiinnitämme toivomme? Pitäisikö elää kuin viimeistä päivää?

Kunpa maailman johtajat kuuntelisivat – ihmiset nimittäin yrittävät epätoivoisesti tulla kuulluiksi! Kaikki me haluamme osallistua paremman maailman luomiseen. Paremman kotimaan luomiseen. Haluamme vain elää rauhassa, emme missään nimessä halua sotaa ja sortoa. Maailman johtajat voisivat nostaa katseensa seuraavalle tasolle. On niin paljon tehtävissä, jos kokoamme yhteen osaamisemme ja parhaat tekomme ja eleemme – yhdistettynä hyvyyteen, ystävällisyyteen. Viha on aiheuttanut niin paljon vaikeuksia kaikkialla, niin pienessä kuin suuressa mittakaavassa, mutta huomaatteko – viha ei ole vielä kertaakaan tai koskaan ratkaissut mitään.

Lehdistö ja muu media, käyttäkää tuota uskomatonta valtaanne hyvään – paremman maailman luomiseen. Ihmiset ovat väsyneitä lukemaan skandaaleista. Maailman ja kotimaan tilanteet ovat tärkeitä. Käyttäkää tuota valtaanne kertoen meille siitä, mitä ratkaisuja vaikeisiin tilanteisiin löytyy ja mitä me voimme tehdä. Auttakaa ja rohkaiskaa päättäjiä, älkää etsikö skandaaleja. Hekin ovat vain ihmisiä. Tuokaa maailman eri johtajia yhteen samoihin kertomuksiin, lisätkää dialogia ja sitä kautta ratkaisuja. Unohtakaa jo päättäjien asettaminen vastakkain älkääkä ainakaan puiko heidän riitojaan julkisuudessa. Media voi luoda viestinnällään toivoa, uskoa ja oikeita ratkaisuja. Kertokaa myös ihan tavallisten ihmisten pieniä hyviä tekoja ja oivalluksia.

Haastan teidät eri median edustajat rakentamaan Suomeen päivän, jolloin media päästää ulos vain huikeita ratkaisumalleja kriiseihin, esimerkkejä toimivista tavoista tehdä asioita, kannustavia ja kiittäviä onnistumisten esiintuontia poliitikoista, asiantuntijoista sekä kaikista meistä tavallisista ihmisistä. Sopiiko vaikkapa heinäkuun kymmenes päivä, saisin syntymäpäivänäni lukea vain hyviä uutisia? (*virnistys) Se on mahdollista, sillä luulen, että lähes kaikki, mitä voi kuvitella, on mahdollista. Kyse on siitä, haluatteko. Kyllä se nyt hyvänen aika muuttaisi koko maailmaa, jos ulkomailla kirjoiteltaisiin, että pikkuriikkisessä Suomessa Helsingin Sanomat, Hämeen Sanomat, Ilkka, Aamulehti, TS, Maaseudun tulevaisuus, naistenlehdet, Yle, Lännen media, iltalehdet ja uutislähetykset jakaisivat päivän ajan pelkästään ratkaisuja, kannustusta, iloa ja toivoa ihmisille.

Entäpä te Suomen ja maailman rikkaimmat ihmiset? Joo-o, tiedän ketä te olette! Mitä te aiotte tehdä ihmisten ja maailman hyväksi?  Ahneus on vanhanaikaista joten olen utelias, miten toimitte uudessa ajassa, uusin innovaatioin. Te voisitte tovin leikkiä supersankaria. Soitellaan!

Entä sinä ja minä? Edelleen olen sitä mieltä, että tärkeintä on rakastaa heitä, jotka ovat lähelläsi ja lähestyä heitä, joita ikävöit. Tärkeintä on seistä läheistesi rinnalla. Antaa kanssaihmisille armoa – oikeasti. Kaikki ei ole kilpailua, on jotakin paljon tärkeämpää. Selvitä mikä juuri Sinulle on tärkeää. Älä jää yksin sillä aina on joku. Älä jätä ketään yksin. Ole hyvä ihminen toiselle ihmiselle. Jos voit toimia hyvyyden ja myötätunnon periaatteella, tee niin. Älä luo sotaa, luo rauhaa, myötätuntoa, inhimillisyyttä ja ennen kaikkea toivoa kaikkialla, missä olet osallisena. Siksi, että voit valita. Rakkaus ja myötätunto – ne ovat korkein älykkyyden muoto. Sinä olet minä ja minä olen sinä.

Maailmasta tulee sellainen, millaiseksi sen luomme. Meistä jokainen voi tehdä jotakin. Josko ajattelisimme, että ei ole pieniä tai suuria hyviä tekoja, sillä jokainen hyvä teko on kotiin päin. Ei tänne tarvitse jäätyä. Kyllä toivoa tarvitaan. Sitä osaat antaa juuri sinäkin, tänään ja joka päivä. Äkkiseltään väkilukua kun katsoo, on melko varmaa, että Suomessa tehdään viisi miljoonaa hyvää tekoa joka päivä. Älä epäröi tehdä omaa osuuttasi. Anna mennä – pärjäät hienosti!

Mutta kuka valtamedian edustaja lukisi tämän – huomaisi tämän pienen pyyntöni paremman maan puolesta? Hei soittaisitko kuule oikeasti?

 

 

 

2 vastausta artikkeliin “Enemmän valtaa onnistumisille”

  1. Hienoa, että sinä nostat pöydälle tärkeän asian. Hyviä tekoja huomioimalla teemme toisillemme paremman maailman elää. Sydämellisin terveisin Tuija ps. Päivän hyvä teko 1: muussiperunoiden kuorinta 😃

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s