Kirje Sinulle tuttu ja tuntematon

Joskus vain tulee mieleen kirjoittaa jollekin, ja tänään tuli mieleeni kirjoittaa kirje Sinulle tuttu ja tuntematon kanssakulkija. Tämä kirje on vapaa jaettavaksi, jos koet, että jollekin siitä voisi olla iloa. Tämä on tarkoitettu juuri Sinulle, joka tätä luet.

Ihmisyys on huikea asia. Emme ole täällä yksin. Meitä on älyttömästi. Hauskinta on, että ei yhtäkään absoluuttisen samanlaista. Osa on pitkiä, osa pätkiä, suurin osa siltä väliltä. Ulkonäkömme on kiehtovan moniulotteinen ilmiö. Tunnemme vain pienen osan erittäin hyvin, suurinta osaa planeetan ihmisistä emme edes kohtaa. Mutta kaikki me täällä ollaan. Jokaisella on merkitys ja jokainen on ainutlaatuinen ihminen.

Sinä olet se, joka nostaa jonkun huulille hymyn. Ihana ajatus! Olen kiitollinen Sinusta.

Olet selvinnyt elämästä upeasti. Aivan varmasti elämä on tuonut vastaan monenlaista iloa, monenlaista surua, monenlaisia mahdollisuuksia ja tarinoita. Tässä olet tänään, nyt, näin pitkällä, näin aitona itsenäsi, näin elossa, juuri nyt. Onnittelut siitä. Säilytä elämännälkäsi, pidä kiintopisteesi, pysy liikkeessä sopivasti. Olet tärkeä!

Katso siis itseäsi peiliin ilolla ja kiitollisuudella. Elämä on upea asia, ja joka aamu avaat kaksi lahjaasi – ne ovat silmäsi. Katso itseäsi – olet upea! Silmäsi ovat nähneet kaiken sen, mitä elämä on polullesi tuonut. Silmäsi ovat katsoneet suin päin kohti hyvää ja pahaa. Olet ollut rohkea, heittäytyvä, tarkkaileva, taitava. Se kipinä, mikä silmissäsi palaa, on upea asia kaikkien heidän nähdä, jotka kohtaavat katseesi. Se kipinä tekee Sinusta juuri Sinut. Katso nyt noita käsiäsi, miten paljon nekin ovat saaneet aikaan: paljon tehtyä työtä, silityksiä, rapsutuksia, näppäriä tekoja ja isoja, laaja-alaisia linjauksia – Sinun kätesi. Katsoi noita jalkojasi, jotka ovat vieneet Sinua ylös ja alas, elämässä sinnepäin ja tuonnepäin, pääteille ja sivupoluille, tanssien, juosten, pomppien, kävellen, hissutellen, hyssytellen. Upea Sinä! Olen niin ylpeä Sinusta.

Hei – tiedäthän että näytät tosi hyvältä, kun hymyilet. Ihan kuin aamuaurinko nousisi paistamaan. Kiitos kun hymyilet. Se vaikuttaa meihin kaikkiin muihin ympärilläsi. On tosi kiva tietää, että täällä ollaan ja hengitellään samoilla huudeilla. Sinä siellä, minä täällä.

Terveiset siis juuri Sinulle. Voi hyvin, usko itseesi, elä vähän enemmän, nauti, iloitse, uskalla. Niin moni asia on mahdollista. Selviät hienosti. Uskon Sinuun. Anna mennä. Ei se nyt ole niin justiinsa! Nyt siis hengitä syvään, virnistä hauskasti ja iske vaikka silmää itsellesi ja hymyile parille vastaantulijalle. Olen hengessä mukana.

terveisin, Riikka

 

 

1 vastaus artikkeliin “Kirje Sinulle tuttu ja tuntematon”

  1. Hei ja kiitos! Löysin tämän tekstin kirjeenä viikolla S-marketista ja kotona sen luettuani totesin, että olit kirjoittanut kyllä mulle ☺ jos olet käynyt joskus Tähtirannassa, tiedät mun silittelyt, rapsuttelut ja näperrykset, jos et, tervetuloa käymään🐖🐏🐔🐇🐕👶👧🏠

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s