Elämä ei ole harjoitus

Artikkeliaihe #elämä #arkionnellisuus #sosiaalipsykologin #blogi

Hei Sinä siellä! Mikä on parasta juuri nyt? Haluan tietää! Niin haluat sinäkin.  

Monet päivät toistuvat samankaltaisina. Heräämme, harjaamme hampaat, syömme aamupalan, olemme päivän eri toimissamme, kenties harrastamme, näemme tärkeitä läheisiä ihmisiä, menemme nukkumaan kunnes toistamme saman asian seuraavana päivänä. Jokapäiväinen elämä on se, mikä on juuri nyt totta ja jossa meidän pitäisi voida hyvin ja jonka rytmi vie meidät onnistuneesti mukanaan. Juuri sen jokapäiväisen elämän pitäisi tuntua hyvältä, elämän makuiselta ja omannäköiseltä.

Jos vuodessa on 365 päivää, joista olet onnellinen vain kesälomalla ja ahdistunut 337 päivää vuodessa, se on kohtuutonta ennen kaikkea sinulle (todennäköisesti myös läheisillesi). Äkkiä menee vuosi, menee toinen, ja pian puhutaan tuhansista päivistä Sinun elämääsi. On siis merkityksellistä olla riittävän onnellinen ja tyytyväinen ihan siihen omaan elämäänsä, jota valtaosan vuodesta elää.  Bonusta ovat sitten ne erityiset juhlahetket.

Se, mille annamme valtaa, suuntaa energiaamme ja fiiliksiämme. Joskus tiukat työtilanteet, opintoputket, ihmissuhteiden ristiriidat, sairaudet ja kiire kaappaavat koko huomion. Näin elämässä välillä onkin, ja silloin ne asiat on kohdattava ja selvittävä sen hetken parhaalla mahdollisella ymmärryksellä eteen tulevista asioista. Kun sellaisen jälkeen on hetki jolloin osaa latautua, pitää hauskaa ja nauttia, huomaa muutoksen konkreettisimmin itsessään. Kuinka keho herää, rentoutuu ja aito elämänhalu pääsee esiin.

Entä jos luovuttaisikin vallan hyvälle elämälle, sopivalle annokselle hauskanpitoa, tärkeiden ihmisten kohtaamiselle, ajalle rakkaiden asioiden äärellä, uteliaisuudelle elämää kohtaan. Ne ovat olemassa ja yhtä totta, kuin ovat elämän eri velvoitteetkin tai huolet. Elämän hyvistä asioista pitää puhua, antaa niille tilaa ja ennen kaikkea valtaa. On asioita joihin emme voi vaikuttaa, ja jotka vaativat käsittelyaikaa, mutta vielä enemmän on asioita, joihin vain sinä voit itse vaikuttaa. Se vaatii päätöksen haluta hyvää elämäänsä. Se taas tarkoittaa hyviä ratkaisuja pitkin päivää, hyvän puhumista, toistenkin kannattelemista.  

Kukoistushetket syntyvät usein vuorovaikutuksessa. On väliä, kenen kanssa vietät aikaasi. Kukoistamisella tarkoitan sitä, että sinut on nähty, osaamisesi ja kauneutesi sekä sitä, miten nähdyksi tuleminen vaikuttaa sinuun, tunteisiisi, ryhtiisi, hymyysi. On tärkeää saada kehuja, halauksia, hyväksyntää. Anna sitä itse, ja ota sitä vastaan.  Kukoista, koska sitä on kaunista katsella ja kokea.

Mikä on parasta juuri nyt? Mikä on parasta mitä voisi nyt tapahtua? Elä nyt, sillä elämä ei ole harjoitus. Tämäkin päivä on sellainen, jota et voi elää enää huomenna.

The goal is to die with memories, not dreams.

If you think my hands are full – you should see my heart.

Olet tärkeä! Lämmöllä, Riikka Koivisto

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s